Specjalność Liechtensteinu przygotujecie według receptury gospodarzy Myriam i Othmara Biedermann-Öhri z restauracji Löwen w Schellenbergu. Przepis został skonsultowany z Aliną Brunhart z Przedstawicielstwa Liechtensteinu na Unię Europejską.
Nie bójcie się musu jabłkowego! To połączenie jest obłędne.
Przepis dla ośmiu osób
Składniki:
Sposób przygotowania:
1. Pierwsze cztery składniki włóż do miski i wyrób ciasto. Odstaw na 10-20 minut. Następnie przełóż ciasto przez sitko do ciasta do gotującej się wody z dwoma łyżeczkami soli.
2. Kiedy kluski będą gotowe, wymieszaj je w misce ze startymi serami . Jeśli są zbyt suche, dodaj odrobinę wody lub bulionu.
3. Na maśle usmaż krążki cebuli na złoty kolor i dodaj do potrawy. Podawaj z zieloną sałatą, sałatką ziemniaczaną lub musem jabłkowym.